Prijava

Dobrodošli. Vnesite svoje podatke za prijavo.

Registracija novega uporabnika

Vnesite vaše podatke v spodnji obrazec.
Vsaj 5 znakov.

Pozabljeno geslo

Ste pozabili geslo? Nič hudega, poslali vam bomo novega.

Rhino programska oprema

McNeel

McNeel je zasebno podjetje, v lasti zaposlenih, ki je bilo ustanovljeno leta 1980. Prodajne in podporne pisarne ter podružnice imajo v Seattlu, Bostonu, Barceloni, Rimu, Tokiu, Taipeiu, Seulu, Kuala Lampurju in Šanghaju. Ob enem sodelujejo z več kot 700 prodajalci, distributerji, proizvajalci originalne opreme ter izobraževalnimi centri po celem svetu.

www.mcneel.com


Rhinoceros

Da bi lahko bili uspešen oblikovalec v sodobne svetu, potrebujete orodja, ki vam omogočajo hiter oblikovalski razvoj vašega izdelka ter obenem omogočajo jasno komunikacijo z vsemi vključenimi  v proces raziskovanja, razvoja, trženja in izdelave oziroma gradnje produkta.

Začnite s skico, risbo, maketo, skeniranimi podatki ali zgolj z idejo – Rhino zagotavlja orodja, s katerimi natančno izrišete in dokumentirate svoje modele, ki jih nato lahko uporabite za prostorske vizualizacije, animacije, inženiring, analizo ter proizvodnjo ali gradnjo.

Rhino lahko ustvarja, ureja, analizira, dokumentira, vizualizira, animira in prevaja NURBS* krivulje, površine ter solid objekte, točkovne oblake in polygon mesh-e. Stopnja zahtevnosti in velikosti datotek, ki jih lahko obdeluje je omejena zgolj z vašo strojno opremo.

Posebne funkcije vključujejo:

  • Neomejena 3D orodja za ustvarjanje oblik, ki so sicer na voljo zgolj pri ponudnikih produktov, ki stanejo 20 – 50-krat več. Ustvarjate lahko kakršne koli oblike, ki vam jih ponuja vaša domišljija.

  • Natančnost, ki je potrebna za oblikovanje, prototipiranje, inženiring, analizo in proizvodnjo katerih koli produktov, od letal pa do nakita.

  • Združljivost z vso preostalo programsko opremo namenjeno oblikovanju, skiciranju, CAM-u, inženiringu, analiziranju, vizualiziranju,  animaciji ali ilustraciji.

  • Branje ter popravljanje mesh-ev ter zahtevnih IGES in STEP datotek.

  • Dostopnost. Lahek za učenje ter uporabo, tako da lahko več svojega časa posvetite oblikovanju ter vizualizacij, brez da bi vas pri tem omejevala programska oprema.

  • Hitro delovanje, tudi na povsem običajnih prenosnih računalnikih. Potrebna ni nobena posebna strojna oprema.

  • Cenovna dostopnost. Potrebna je običajna strojna oprema. Učenje je hitro. Cene so primerljive z ostalo Windows programsko opremo. Ni stroškov vzdrževanja. Vključena je tudi tehnična podpora.

  • Zoo ohranja vaše licence na enem mestu ter vam omogoča, da jih delite z ostalimi Rhino uporabniki v vaši mreži.

www.rhino3d.com


iRhino 3D

Na vašem iPad-u, iPad Mini-ju, iPhone –u, iPod touch-u

Nič ni boljšega, kot prikaz vaše ideje v 3-D. Povečajte, rotirajte in navigirajte s tapom ali potezo. Priročen navigator vam omogoča pomikanje med thumbnails-i, tako da lahko hitro preklapljate med različnimi modeli. Naložite Rhino datoteke s spleta, Google Drive-a, Dropbox-a, e-poštnih priponk ali z iTune-sov. Shranite poglede kot sličice za zaznamke in e-pošto.

www.rhino3d.com/ios


Grasshopper

Ustvarjen za oblikovalce, ki raziskujejo nove oblike z uporabo generativnih algoritmov. Grasshopper je grafični urejevalnik algoritmov, ki je tesno povezan z Rhino 3-D oblikovalskimi orodji. Za razliko od Rhino Script-a, Grasshopper ne zahteva nikakršnega predznanja o programiranju, istočasno pa oblikovalcem vseeno omogoča ustvarjanje preprostih ali bolj zapletenih generatorjev oblik.

www.grasshopper3d.com


Food4Rhino

Z več kot 170 app-i ter 35.000 prenosi na mesec, je food4Rhino glavna Rhino plug-in in Grasshopper aid on stran na spletu. Tam lahko najdete tudi materiale, okolja in teksture.

www.food4Rhino.com


 


Developer Tools

Rhino orodja za razvijalce so brezplačna, brezlicenčna in vključujejo brezplačno podporo.

Rhinova odprta arhitektura omogoča uporabo Rhino programa kot razvojno platformo: brezplačen SDK (C++or .NET), in RDK (Rendering Developer kit), Grasshopper in vrsta procesov za pisanje skript (RhinoScript, RhinoPython) omogočajo programerjem na katerikoli strokovni ravni, da prilagajajo in avtomatizirajo Rhino ter razširijo njegove zmogljivosti. Na straneh kot sta food4Rhino ali Resourcespage, lahko najdete že več sto komercialnih vtičnikov za Rhino.

www.rhino3d.com/developer

Smo pooblaščeni zastopniki

Image Alternative text
Izdelava prototipov, modelov in maket
Podrobnosti
Image Alternative text
3D tisk
Podrobnosti
Image Alternative text
3D skeniranje
Podrobnosti
Image Alternative text
REE - povratno inženirstvo
Podrobnosti