Prijava

Dobrodošli. Vnesite svoje podatke za prijavo.

Registracija novega uporabnika

Vnesite vaše podatke v spodnji obrazec.
Vsaj 5 znakov.

Pozabljeno geslo

Ste pozabili geslo? Nič hudega, poslali vam bomo novega.

Rhino programska oprema

McNeel

McNeel je zasebno podjetje, v lasti zaposlenih, ki je bilo ustanovljeno leta 1980. Prodajne in podporne pisarne ter podružnice imajo v Seattlu, Bostonu, Barceloni, Rimu, Tokiu, Taipeiu, Seulu, Kuala Lampurju in Šanghaju. Ob enem sodelujejo z več kot 700 prodajalci, distributerji, proizvajalci originalne opreme ter izobraževalnimi centri po celem svetu.

www.mcneel.com


Rhinoceros

Da bi lahko bili uspešen oblikovalec v sodobne svetu, potrebujete orodja, ki vam omogočajo hiter oblikovalski razvoj vašega izdelka ter obenem omogočajo jasno komunikacijo z vsemi vključenimi  v proces raziskovanja, razvoja, trženja in izdelave oziroma gradnje produkta.

Začnite s skico, risbo, maketo, skeniranimi podatki ali zgolj z idejo – Rhino zagotavlja orodja, s katerimi natančno izrišete in dokumentirate svoje modele, ki jih nato lahko uporabite za prostorske vizualizacije, animacije, inženiring, analizo ter proizvodnjo ali gradnjo.

Rhino lahko ustvarja, ureja, analizira, dokumentira, vizualizira, animira in prevaja NURBS* krivulje, površine ter solid objekte, točkovne oblake in polygon mesh-e. Stopnja zahtevnosti in velikosti datotek, ki jih lahko obdeluje je omejena zgolj z vašo strojno opremo.

Posebne funkcije vključujejo:

 • Neomejena 3D orodja za ustvarjanje oblik, ki so sicer na voljo zgolj pri ponudnikih produktov, ki stanejo 20 – 50-krat več. Ustvarjate lahko kakršne koli oblike, ki vam jih ponuja vaša domišljija.

 • Natančnost, ki je potrebna za oblikovanje, prototipiranje, inženiring, analizo in proizvodnjo katerih koli produktov, od letal pa do nakita.

 • Združljivost z vso preostalo programsko opremo namenjeno oblikovanju, skiciranju, CAM-u, inženiringu, analiziranju, vizualiziranju,  animaciji ali ilustraciji.

 • Branje ter popravljanje mesh-ev ter zahtevnih IGES in STEP datotek.

 • Dostopnost. Lahek za učenje ter uporabo, tako da lahko več svojega časa posvetite oblikovanju ter vizualizacij, brez da bi vas pri tem omejevala programska oprema.

 • Hitro delovanje, tudi na povsem običajnih prenosnih računalnikih. Potrebna ni nobena posebna strojna oprema.

 • Cenovna dostopnost. Potrebna je običajna strojna oprema. Učenje je hitro. Cene so primerljive z ostalo Windows programsko opremo. Ni stroškov vzdrževanja. Vključena je tudi tehnična podpora.

 • Zoo ohranja vaše licence na enem mestu ter vam omogoča, da jih delite z ostalimi Rhino uporabniki v vaši mreži.

www.rhino3d.com


iRhino 3D

Na vašem iPad-u, iPad Mini-ju, iPhone –u, iPod touch-u

Nič ni boljšega, kot prikaz vaše ideje v 3-D. Povečajte, rotirajte in navigirajte s tapom ali potezo. Priročen navigator vam omogoča pomikanje med thumbnails-i, tako da lahko hitro preklapljate med različnimi modeli. Naložite Rhino datoteke s spleta, Google Drive-a, Dropbox-a, e-poštnih priponk ali z iTune-sov. Shranite poglede kot sličice za zaznamke in e-pošto.

www.rhino3d.com/ios


Flamingo

Flamingo nXt je bil razvit z mislijo na oblikovalce. Ni vam potrebno biti CG strokovnjak, da bi svoj Rhino model lahko predstavili v najboljši luči.

Za preizkus osnovnih nastavitev v Rhino programu kliknete Render. Lahko pa si vzamete še nekaj minut ter nastavite še luči ter materiale.

Lahek za uporabo

Z nXt-jem vam ni potrebno biti strokovnjak, da bi ustvarili realistične rezultate v kratkem času. Ustvarite luči in materiale ter pritisnite gumb Render. nXt bo poskrbel za simulacijo. Za razliko od večine programov za 3d vizualizacije, ima zgolj nekaj nastavitev, ki jih morate razumeti in upravljati.

Svetlobna simulacija

nXt ustvarja realistične rezultate s simulacijo potovanja svetlobe v vašem modelu. Posredno svetlobo, kot tudi zapletene odboje in lome svetlobe je mogoče enostavno vključiti v simulacijo. Tehnike kot so simulacija notranje in zunanje dnevne svetlobe, osvetlitev na podlagi HDRI – fotografij ter druge, so uporabljene z minimalnimi nastavitvenimi zahtevami.

Hitrost

nXt uporablja učinkovito, sodobno ray-casting tehnologijo, ki ustvarja kar se da hitre rezultate. Vsa procesorska jedra samodejno delujejo vzporedno. Slike se sčasoma samodejno posodabljajo in izboljšujejo.

Dodatki

 • Urejevalnik slik s podporo za več svetlobnih kanalov.

 • 3D Plant Editor.

 • Render Farm podpora.

 • Knjižnice (rastline, materiali HDRI).

 • Podpora Pre-textured mesh.

 • Podpora za 3rd party texture sets.

www.flamingo3d.com


Penguin

Penguin omogoča prostoročno skiciranje, akvarelno slikanje, stripovsko renderiranje in tehnično ilustracijo znotraj programa Rhino.

Penguin je program za ustvarjanje t.i. non-photometric scan line vizualizacij, v risarskih in stripovskih tehnikah. S Penguin-om lahko ustvarjate stilizirane podobe vaših modelov z umetniškim videzom za boljše grafične in vizualne učinke.

www.penguin3d.com


Bongo

Bongo, enostavna, integrirana animacija za Rhino 5.

 • Za ustvarjanje animacije v Rhino programu, uporabite princip drag and drop.

 • Ne izgubljate časa z preklapljanjem med programi.

 • Predogled znotraj Rhino programa, v realnem času, v katerem koli načinu senčenja (vključno Neon!).

 • Vizualizacija v video z uporabo katerega koli združljivega programa za vizualizacije.

www.bongo3d.com


Brazil

Brazil, visoko zmogljiv, integriran program za vizualizacije za Rhino

Vrhunski umetniki in oblikovalci iz različnih industrijskih področij se zanašajo na program Brazil pri ustvarjanju njihovih najbolj zahtevnih del. Prikaz najnovejše oblike mobilnega telefona, ustvarjanje natančnega prikaza situacije za novo hotelsko letovišče ali generiranje sličic najnovejših modelov nakita, Brazil vam lahko pomaga ustvariti nepozabne posnetke, hitro in preprosto.

brazil.rhino3d.com/


Grasshopper

Ustvarjen za oblikovalce, ki raziskujejo nove oblike z uporabo generativnih algoritmov. Grasshopper je grafični urejevalnik algoritmov, ki je tesno povezan z Rhino 3-D oblikovalskimi orodji. Za razliko od Rhino Script-a, Grasshopper ne zahteva nikakršnega predznanja o programiranju, istočasno pa oblikovalcem vseeno omogoča ustvarjanje preprostih ali bolj zapletenih generatorjev oblik.

www.grasshopper3d.com


Food4Rhino

Z več kot 170 app-i ter 35.000 prenosi na mesec, je food4Rhino glavna Rhino plug-in in Grasshopper aid on stran na spletu. Tam lahko najdete tudi materiale, okolja in teksture.

www.food4Rhino.com


RhinoFabStudio

Poučujte, učite ter delite različne metode proizvodnje za industrijske oblikovalce, arhitekte in inženirje, kjer je Rhino vključen v katerikoli del proizvodnega procesa.

RhinoFabStudio skupnost, je odprta za vse in je odličen prostor za delitev informacij o strojni opremi, ki se uporablja pri proizvodnji vaše ideje, digitalnega modela ali Grasshoper modelov.

www.rhinofabstudio.com


Developer Tools

Rhino orodja za razvijalce so brezplačna, brezlicenčna in vključujejo brezplačno podporo.

Rhinova odprta arhitektura omogoča uporabo Rhino programa kot razvojno platformo: brezplačen SDK (C++or .NET), in RDK (Rendering Developer kit), Grasshopper in vrsta procesov za pisanje skript (RhinoScript, RhinoPython) omogočajo programerjem na katerikoli strokovni ravni, da prilagajajo in avtomatizirajo Rhino ter razširijo njegove zmogljivosti. Na straneh kot sta food4Rhino ali Resourcespage, lahko najdete že več sto komercialnih vtičnikov za Rhino.

www.rhino3d.com/developer

Smo pooblaščeni zastopniki

Image Alternative text
Izdelava prototipov, modelov in maket
Podrobnosti
Image Alternative text
3D tisk
Podrobnosti
Image Alternative text
3D skeniranje
Podrobnosti
Image Alternative text
REE - povratno inženirstvo
Podrobnosti